Caio Vlerick

Caio Vlerick

‘Het recept voor de garnalenkroketten van mijn moeder, bedacht in de jaren zestig, bleek een juweeltje te zijn.’

Tien jaar geleden richtte de op dat moment 19-jarige Caio samen met zijn vader Didier, LC Company op. De liefde voor mooie, kwalitatieve en lekkere producten maken zat al in de familie; de ouders van Didier hadden een visrestaurant en een viswinkel in Gent. Didier: ‘Het recept voor de garnalenkroketten van mijn moeder, bedacht in de jaren zestig, bleek een juweeltje te zijn. Steeds vaker kwam de vraag of wij de kroketten ook konden maken voor andere restaurants. De garnalenkroketten worden nog steeds volgens dat recept gemaakt.’ 

Het assortiment werd bij de oprichting van LC Company uitgebreid met kaaskroketten en inmiddels zijn er nog veel meer smaken ontwikkeld, denk aan kreeft en eend met zwarte truffel en cantharel. Ook seizoenskroketten als asperge met zalm voor in het voorjaar en fazantkroketten voor in het najaar, zijn echte specialiteiten.

Vier jaar geleden ging Caio met de kroketten naar beurzen om de afzetmarkt te vergroten. Het bleek een gat in de markt. Door de grotere afname was het niet meer mogelijk om alles nog met de hand te bereiden en daarom werd de hulp van onze Belgische collega Christ Moulin ingeroepen. Een enorme uitkomst, want de afgelopen jaren was er een groei van 35 tot 40% per jaar en er worden nu gigantische hoeveelheden kroketten geproduceerd. En ja, de garnalenkroket waar het allemaal ooit mee begon, is nog steeds koploper.