Filip Bonné

Filip Bonné

‘Als je fijn samenwerkt ontstaan er nieuwe mogelijkheden en als het ook nog eens goed smaakt, dan ben ik zeer tevreden.’

Bij Volys werken meer dan vierhonderd mensen en het bedrijf levert aan maar liefst 28 landen wereldwijd. Een flinke speler dus op het gebied van de verwerking van gevogelte in kant-en-klaarproducten. Het bedrijf is minder bekend bij de consument zelf omdat er vooral wordt geleverd aan groothandels en grootkeukens, maar het is heel aannemelijk dat men in Nederland en België weleens iets uit de keuken van Volys gegeten heeft.

Als operations manager is Filip voor veel verschillende afdelingen verantwoordelijk, zoals de productie, technische dienst, kwaliteitsbewaking en eindbewaking en hij is tevens lid van de directie. Goed nadenken over de processen om de enorme volumes goed te verwerken en de grote leveringsbetrouwbaarheid van 99,4% te waarborgen, is een belangrijke focus binnen zijn dagelijkse werkzaamheden. Zoals Filip zegt: ‘Wij zijn een vrij nuchter bedrijf en bespreken de zaken graag goed, zodat we samen gericht zijn op het resultaat voor de klant. Als ik niet nodig ben dan betekent het dat alles op rolletjes loopt, daar word ik blij van.’

De samenwerking met Verbufa loopt al lang en er staan meerdere en verschillende machines bij Volys in het bedrijf. ‘Verbufa is misschien niet de goedkoopste, maar wij gaan voor een prettige langetermijnrelatie en die is er. Voor ons is Moulin Debaillie/Verbufa één van de beste leveranciers op dit vlak.’ 

Filip staat graag thuis in de keuken en het vele proeven bij Volys doet hij dan ook met plezier. Zo zijn er in de afgelopen zes jaar dat Filip bij het bedrijf werkt, veel nieuwe producten ontwikkeld. Denk aan spekjes, hamburgers en balletjes; allemaal gemaakt van kalkoen. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten is er regelmatig een goede kruisbestuiving tussen Verbufa en Volys. Ze inspireren elkaar om zo de ontwikkelingen in de markt in de gaten te houden en daar naar wens machines bij te ontwerpen. ‘Als je fijn samenwerkt ontstaan er nieuwe mogelijkheden en als het ook nog eens goed smaakt, dan ben ik zeer tevreden.’