John Kommers

John Kommers

‘Via via kwam ik in contact met Verbufa en die bleek de perfecte oplossing te hebben voor mij; een machine waarmee meerdere vormen gemaakt kunnen worden.’

Aan de buitenkant lijkt het of Culinair Kommers in een woonhuis is gevestigd, maar de woning is omgebouwd tot een moderne onderneming. Toch blijft de sfeer van thuis in alles terugkomen in het familiebedrijf waar John Kommers en zijn broer eigenaar van zijn. Er wordt hier met maar liefst drie generaties samengewerkt. Hun ouders zaten in het slagersvak en die kennis en kunde vormt de basis van alles wat zij doen.

John: ‘Wij snijden bijvoorbeeld de speklapjes voor iedere klant met de hand op de juiste maatvoering en ook maken wij alle gehaktproducten zelf. Dat wij al onze vleesproducten vanaf de basis met vers vlees bereiden, maakt ons uniek en flexibel. Onze slagersachtergrond komt hier echt in naar voren. Dat maakt ons een perfecte partner voor partijen die de bereiding uit handen willen geven, zoals de moderne slager die vaak ook de rol van traiteur op zich neemt.’

De ambachtelijke aanpak staat voorop, zowel in het productieproces als in de smaak en dat proef je! Bij het optimaliseren van de productie zocht John naar een oplossing om meerdere vormen te maken voor de ambachtelijke slagersproducten. Denk aan hamburgers en gehaktballen met het behoud van een zelfgemaakte uitstraling. ‘Via via kwam ik in contact met Verbufa en die bleek de perfecte oplossing te hebben voor mij; een machine waarmee meerdere vormen gemaakt kunnen worden. En ja, hierin bouwen wij de machines om onze recepten heen en niet andersom. We willen dagvers blijven werken met een ambachtelijke uitstraling en dat is gelukt dankzij de goede samenwerking met Verbufa.’ 

Bij Culinair Kommers wordt eten bereid wat zij zelf lekker vinden en trots op zijn. ‘Wij maken onze eigen kruidenmixen, waardoor onze gerechten veel smaak hebben en uniek zijn. Dat zijn kleine details waar wij continu bovenop zitten. Het kost misschien iets meer tijd, maar het maakt ons onderscheidend. Wij geven aandacht aan wat we bereiden. Dat is ook wat we terugkrijgen van de mensen - uit o.a. zorginstellingen - die onze gerechten eten; dat het smaakt zoals je het zelf zou koken. En dat is waar ik als ondernemer gelukkig van word, dat wat wij doen, mensen raakt.’